Поминальне меню
Якщо у Вашій родині сталося горе, ресторанний комплекс «Водограй» допоможе організувати поминальний обід. За християнською традицією це не просто трапеза, а обряд, який вимагає дотримання звичаїв і наявності на столі певної кількості страв.
Варіанти поминального меню від ресторану «Водограй»
Ритуал проведення поминального обіду не допускає наявності на столі ножів і виделок, їх замінює ложка, яку слід покласти тильною стороною вниз. За традицією в поминальному меню немає спиртного, але в реальному житті рідкісні поминки обходяться без міцної горілки і коньяків, іноді люди замовляють вино. Це пояснюється тим, що алкоголь на деякий час знімає стрес і емоційне напруження, пов’язане з втратою близької людини. Пропонуємо ознайомитися з традиційним меню поминального обіду нашого ресторану:
- кутя;
- салати 2-3 види на вибір;
- соління: гриби; мариновані помідори, огірки, квашена капуста;
- холодні закуски: м’ясна нарізка, твердий сир, оселедець з цибулею. Ми пропонуємо фірмове сало спеціального засолу, буженину, фаршировані курячі рулетики;
- перші страви: борщ український, м’ясна солянка, капусняк, домашня локшина;
- гарячі страви: голубці, курячі стегенця, котлети, млинці з м’ясом, грибами, сиром, смажена риба в томаті або в клярі.
- гарніри: зазвичай на поминальний обід замовляють картоплю;
- пиріжки печені із різною начинкою, все залежить від побажань клієнтів;
- узвар із сухофруктів.
Якщо поминки припадають в піст, асортимент меню можна поміняти на пісні страви.